Företaget grundades 1987. Vi finns i Bångbro, Kopparberg, i hjärtat av Bergslagen. Våra kunder finns i Skandinavien och Baltikum. Vi är cirka femton anställda.

Från vårt stålservicecenter levererar vi… både små och stora kvantiteter, snabbt och kostnadseffektivt.

Från vårt stålservicecenter levererar vi bandstål, kolstål, specialstål och rostfritt i både små och stora kvantiteter, snabbt och kostnadseffektivt. Vi utför skärning, klippning, hyvling, slittning, arrondering och valsning av bandstål enligt våra kunders önskemål.

Vi arbetar med bandstål, rostfritt, kolstål, precisionsband, fjäderstål, härdat, kallvalsat och höghållfast i en mängd olika kvaliteter. Se våra produkter.

2008 köptes företaget av Scanstrip AB efter tjugo års samarbete. Vi fick en stark ägare med lång erfarenhet från stålindustrin, stora internationella leverantörer och samarbetspartners. Vi tillfördes ännu mer av kompetens, gedigna kunskaper och erfarenheter.

2016 bytte vi namn från Bångbro Bandbutik AB till Bångbro Strip Steel AB. Namnbytet markerar de senaste årens utveckling av företaget. Vi har investerat stort i maskinparken, utvecklat vårt logistikcenter och står nu väl rustade för framtiden.

Genom Scanstrip kan vi även erbjuda konsulttjänster inom området FINITA Elementberäkningar.

SCANSTRIP GROUP

Scanstrip Group är ägare av Scanstrip Strip Steel Sales and Consulting och Bångbro Strip Steel.

Vår affärsidé:

”Scanstrip Group tillhandahåller för den europeiska marknaden högkvalitativt bandstål, teknisk expertis och know-how.

Scanstrip Group kännetecknas av snabbhet, flexibilitet, teknisk expertis, precision, tradition och know-how.

Vi ger kunden marknadens bästa och mest kostnadseffektiva totallösning inom bandstål!”