Företaget grundades 1987. Vi finns i Bångbro, Kopparberg, i hjärtat av Bergslagen. Våra kunder finns i Skandinavien och även Baltikum. Vi är cirka femton anställda.

Ditt stålservice center som erbjuder bandstål, kolstål, specialstål & rostfritt

Från vårt stålservice center levererar vi… både små och stora kvantiteter, snabbt och kostnadseffektivt.

Från vårt stålservice center levererar vi bandstål, kolstål, specialstål och även rostfritt i både små såväl som stora kvantiteter, snabbt och kostnadseffektivt. Vi utför skärning, klippning, hyvling, slittning, arrondering och även valsning av bandstål enligt våra kunders önskemål.

Vi arbetar med bandstål, rostfritt, kolstål, precisionsband, fjäderstål, härdat, kallvalsat och även höghållfast i en mängd olika kvaliteter. Se våra produkter.

2008 köptes företaget av Scanstrip AB efter tjugo år av samarbete. Vi fick en stark ägare med lång erfarenhet från stålindustrin, stora internationella leverantörer såväl som samarbetspartners. Vi skaffade oss ännu mer kompetens, gedigna kunskaper såväl som erfarenheter.

2016 bytte vi namn från Bångbro Bandbutik AB till Bångbro Strip Steel AB. Namnbytet markerar utvecklingen som skett i företaget under de senaste åren. Vi har investerat stort i maskinparken, utvecklat vårt logistikcenter och därmed står vi nu väl rustade för framtiden.

Genom Scanstrip kan vi även erbjuda konsulttjänster inom området FINITA Elementberäkningar.

SCANSTRIP GROUP

Scanstrip Group är ägare av Scanstrip Strip Steel Sales and Consulting och Bångbro Strip Steel.

Vår affärsidé:

”Scanstrip Group tillhandahåller för den europeiska marknaden högkvalitativt bandstål, teknisk expertis och know-how.

Scanstrip Group kännetecknas av snabbhet, flexibilitet, teknisk expertis, precision, tradition och know-how.

Vi ger kunden marknadens bästa och mest kostnadseffektiva totallösning inom bandstål!”